vad-far-man-inte-glomma-nar-man-ska-campa

Vad får man inte glömma när man ska campa?

Om man t.ex. ska campa på en camping, såsom Böda Hamns Camping, så är man alltid nära till affär osv. Utifall att man skulle glömma saker. En campingsemester är ju dock otroligt underbart och att rekommendera för alla åldrar.

Det man absolut inte får glömma när man ska campa är faktiskt inte bara en sak utan flera. Först och främst så gäller det att avgöra under vilken årstid eller period man kommer att campa. Detta spelar nämligen en väldigt stor roll för vilken utrustning som man måste ha med sig.

Men då de allra flesta väljer att campa under sommaren så är det sällan man behöver en sovsäck. Iallafall en sovsäck som klarar tjugo minusgrader. Men man får absolut inte glömma sin sovsäck och man får absolut inte glömma bort tältet eller vindskyddet.

För har man bara med sig ett tält eller vindskydd och sin sovsäck så kan man klara sig relativt bra oavsett vart i landet man campar. Men om det är under vinterhalvåret så måste man ta med sig ett ordentligt tält och en ordentlig sovsäck.

Att campa i det vilda

Om man ska campa mitt ute i en skog där man ändå är rätt långt bort från civilisationen så är det viktigt att man har med sig en mobil. För om något skulle hända så vill man ha möjligheten att kommunicera med omvärlden så att man kan få hjälp. Även om det troligtvis inte kommer att hända något så är både skog och vildmark områden man inte vill vara i utan att kunna få hjälp.

Man vet nämligen aldrig vad som kan hända då man är mitt ute i ingenstans. Man ska även se till att mobilen har batterier och inte använda den till att spela eller surfa i onödan. Om man inte har möjligheten att även ta med sig en portabel batteriladdare.

Beroende på hur lång tid man ska campa så kan det även vara bra om man har med sig nödproviant för åtminstone några dagar extra. På det sättet slipper man oroa sig över om det kommer en storm eller liknande då man har mat med sig.

Varma kläder och torra ombyten, gärna förseglade så att väder och vind inte kan komma åt dem. Då det inte är omöjligt att du kan ramla i vatten eller att det regnar in i tältet. Så se till att du har med dig allt du behöver. För att kunna byta om till torra och varma kläder om något skulle hända.

Extra viktigt att tänka på när man ska campa

Något som många glömmer är att de inte berättar vart någonstans de ska slå läger för andra människor. Om något skulle hända så har ingen någon aning om vart du är och det kommer fördröja att hjälpen kommer fram.

Men i princip behöver du bara ha med dig mat, ett tält och en sovsäck. Då kan man klara sig bra på en camping. Men att även ha med sig tändstickor och ett spritkök underlättar verkligen om man inte vill äta kall och okokt mat. Att förvara tändstickor på samma sätt som sitt ombyte av kläder är även det en fördel. Då har man nämligen alltid möjligheten att göra upp en eld. Något som kan göra campingen väldigt mycket trevligare.