Fasadtvätt

Fasaden är kanske den viktigaste delen av en byggnad. Eftersom att det faktiskt är det man först ser av en byggnad så bedömer man ofta den efter hur den ser ut, utifrån. En fasadtvätt är ett enkelt sätt att handskas med sin fasad och på ett enkelt sätt få ett finare yttre.

En fasadtvätt bör dock hanteras på olika sätt beroende på vad för typ av fasad det är. Det bör därför skötas av professionella som vet vilken typ av kemikalier som bör användas för att rengöra ytan. De yrkesmän som arbetar med fasadtvätt gör ofta andra typer av fasadrenoveringar utöver detta. Det finns en stor marknad för skötsel av fasaden. Med den ökade befolkningen och därmed de allt flera nya byggnationer av bostäder så fortsätter denna marknad att expandera.

När ska man tvätta

Fasadtvätt behöver göras mer sällan på olika typer av väggar. Tegel och putsfasader är exempel på fasader som inte allt för ofta behöver en fasadtvätt. Eftersom att det beständiga materialet inte lika lätt tar skada av mögel och andra bakterier. Så behövs detta helt enkelt inte lika ofta. Dock så brukar man anse att tegel och putsfasader inte är lika fina. Detta då alternativen på utseendet med dessa fasader inte är lika stora. Putsfasader kan dock framhävas som pampigt och har faktiskt blivit allt mer populärt på sistone. Problemet med dessa fasader är att de ofta blir klottrade på och måste saneras istället. En sanering kan ses som en typ av fasadtvätt men som ofta innebär andra typer av kemikalier. Som krävs för att bli av med klottret. Kemikalier på fasaden i dessa fall kan betyda en kortare livslängd ifall det inte sköts på bästa sätt.

 

Träfasader som är väldigt vanliga bland privata villor och dylikt är de som behöver mest tillsyn och behöver fasadtvättas. Flest gånger i jämförelse med de andra typerna av fasaderna. Fördelen med träfasad är att möjligheterna på utseendet är allt fler och det är även ett gammalt traditionellt sedd fasad som känns hemmatrevlig. Att måla om hela träfasaden är något som behövs göras med jämna mellanrum. Men för att slöa ner denna process så kan man behandla fasaden med fasadtvätt. Genom att skölja fasaden med grön såpa kan man göra sig av med smuts och bakterier på ett effektivt sätt. Detta leder till att man behåller ett beständigt fräscht utseende och lyster på fasaden och samtidigt behöver man inte måla om den lika ofta.

Varför ska man tvätta?

Fasadtvätta är ett effektivt sätt att behålla en fin och ren fasad och samtidigt så förlänger tvätten livet på fasaden. Därmed är det ett väldigt effektivt och relativt billigt sätt att sköta om fasaden. I vanliga fall så kan man se till att sköta om fasaden själv genom att tvätta den. Men det finns även väldigt många företag som arbetar med fasadskötsel som kan göra detta. I hyreslägenheter så brukar hyresvärden se till att genomföra fasadtvättar med jämna mellanrun. Så att fasaden alltid ska se bra ut, vilket uppskattas delvis av de boende men även av dem runtomkring.