fastighnetsmäklare

Sälja lägenhet i Jönköping, vilken fastighetsmäklare ska man ta?

Vid försäljningen av en fastighet i Jönköping är det vanligt att man anlitar en fastighetsmäklare. En fastighetsmäklare brukar också gå under benämningen mäklare. I Jönköping finns det en hel del olika mäklare som är aktiva inom branschen.

Några av de vanligaste mäklarfirmorna är:

För att välja sin fastighetsmäklare i Jönköping kan det vara bra att kontrollera hur de olika mäklarna tar betalt. Vissa mäklare tar ett fast pris för sitt arvode vid en försäljning. Det ger kunderna en trygghet eftersom de vet precis hur mycket de kommer att betala för sin fastighetsmäklare. Vissa andra mäklare tar istället betalt i procent. Ju högre pris man säljer fastigheten, villan, lägenheten eller en lokal för, desto högre pris tar då mäklaren ut i sitt arvode. Det finns fördelar med både fastpris och ett rörligt pris. Vissa mäklare strävar efter att få ett så högt slutpris som möjligt om båda parter tjänar på det.

Fastighetsmäklarna i Jönköping

Fastighetsmäklarna i Jönköping har ofta en bra lokalkännedom och vet hur de olika områdena i Jönköping ser ut och vilka faciliteter som finns i närheten. Det är en egenskap som är mycket bra hos en mäklare. Många spekulanter frågar mycket på visningen angående hur långt det är till närmaste dagis, skola, universitet eller mataffär. Då är det alltid uppskattat om fastighetsmäklaren kan svara på dom frågorna utan att behöva söka upp information om det. Det kan även vara bra om mäklarna vet hur föreningslivet ser ut i området. Exempelvis var närmaste träningsanläggning är och vilket som är det lokala fotbollslaget. Ju mer en mäklare vet och kan presentera vid en visning desto seriösare intryck lämnar mäklaren för sina spekulanter.

Att köpa in en mäklare innebär att man betalar för att någon ska sköta hela köp- och säljprocessen. Ofta har mäklaren hand om en sms-grupp där alla intresserade spekulanter får ta del av de senaste buden som har kommit in i processen. Det är ett bra sätt för alla att hålla koll på hur mycket priset har ökat eller minskat jämfört med utgångspriset.

Kom i kontakt med din fastighetsmäklare

Att komma i kontakt med en fastighetsmäklare i Jönköping gör man enklast genom att direkt kontakta mäklarfirman. Många mäklarfirmor marknadsför sig själva genom att erbjuda gratis värdering av din bostad. Det är ett bra sätt att komma i kontakt med en mäklare. Man får då träffa mäklaren som besöker din bostad och lämnar ett uppskattat utgångspris. Samtidigt som man får sin bostad värderad får man också en känsla av vad det är för mäklare som man ska anlita. Eftersom det är ett ganska stort beslut att sälja en bostad är det viktigt att mäklarvalet känns rätt redan från start. Det är inte alltid som den billigaste fastighetsmäklaren i Jönköping är det bästa valet utan det kan vara värt att träffa ett antal olika mäklare för att få en känsla för vad de har att erbjuda.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns många olika fastighetsmäklare i Jönköping och att många erbjuder en kostnadsfri värdering av en bostad innan man anlitar en mäklare