atv skoter fyrhjuling

Skoter & ATV i Norrland!

Norrland är det landskap är den del av Sverige som ligger längst norrut. Norrland är ett väldigt stort område och det är ett av de områdena i Sverige som har snö störst del av året. Kiruna är en klassisk stad i Norrland som ligger i landskapet Lappland. År 2010 hade Kiruna ungefär 18 000 invånare. Även i Kiruna är det snö relativt ofta och det är många som gillar att åka snöskoter i Kiruna.

För att kunna ta sig runt i naturen i Norrland kommer man att behöva någon sorts terrängfordon. Ett ställe att köpa eller hyra dessa är Andor Maskin & Fritid, de ligger förmånligt placerat i Pajala och Kiruna trakten.

Snöskoter

En snöskoter klassas som ett terrängfordon. Skotern är uppbyggd med ett band baktill som roterar. Detta skapar ett bra fäste i snön för att ge fordonet chansen att framföras på snöbelagd mark. Framtill har snöskotern i regel två skidor. Detta är också för att det med enkelhet ska gå att framföra snöskotern på snö. Man får inte lov att framföra en snöskoter var man vill. Utan det finns ofta speciella skoterleder där man kan köra snöskoter. Förutom att köra skoter för skojsskull så är också snöskotern ett väldigt bra arbetsfordon. Många företag använder sig av en snöskoter i det vardagliga arbetet. Eftersom motorn är så pass kraftig att man kan koppla på ett släp på snöskotern. För att frakta saker i svår terräng. Även i de svenska skidsystemen så är snöskotern ett väldigt viktigt fordon.  Andors snöskoter utbud

ATV/Fyrhjuling

När det inte är snö i Kiruna och Norrland så kan man istället använda sig av ett annat terrängfordon. Nämligen fyrhjulingen. En fyrhjuling har vissa likheter med en snöskoter angående motorns kraft och att även en fyrhjuling kan användas som ett arbetsredskap. Skillnaden är precis som namnet antyder att fordonet har fyra hjul. Idag har ATV blivit en vanlig benämning för en fyrhjuling. Det är hämtat från den engelska benämningen för en fyrhjuling men används idag även relativt frekvent i Sverige. Andors Atv / fyrhjuling utbud

Sammanfattningsvis kan man säga att utbudet av snöskotrar, fyrhjulingar och trädgårdsmaskiner är bra i Norrland och i Kiruna. Oavsett om man är ute efter att hyra eller köpa så går det ofta att finna ett företag som antingen erbjuder uthyrning eller försäljning av fordonen och maskinerna.