Exempel på begravningsblommor

Begravningsblommor för svåra slut

Det är mycket som går att säga med blommor istället för ord. När någon går bort är det vanligt att det anordnas en begravning. För att visa sin omtanke brukar deltagare på begravningen lägga begravningsblommor kring kistan.

I Stockholm finns det olika typer av begravningsblommor. Det kan vara allt ifrån enklare blommor som en ros eller stora fina blomsterbuketter som är skapade av en florist. De kan utformas efter ditt personliga önskemål, kanske vill du utforma blommorna efter en favoritfärg som någon av dina närmaste hade.

Allt liv har ett slut

Till en begravning är det även vanligt att man anlitar en begravningsbyrå. En begravningsbyrå kan i vissa fall även bistå med blommor till begravningen alternativt rekommendera en florist som skapar begravningsblommor. I området kring Stockholm finns det ett stort utbud av blommor som kan användas vid en begravning. Ett vanligt komplement till begravningsblommorna är ett band med en liten hälsningsfras till den bortgångna. Hälsningen brukar oftast vara kort och innehålla ett par sista ord som ett sista farväl. Istället för ett band är det även vanligt att man fäster ett kort på blommorna för att det ska bli mer personligt.

Välj rätt blomsterbutik

Blomsterbutiker i Stockholm erbjuder blomsterarrangemang i många olika former. Du kan beställa dina begravningsblommor i form av en krans eller till exempel en större bukett. Det finns olika prisklasser på blommor ämnade för begravningar för att alla ska ha råd att köpa blommor. Priset är inte det viktiga utan det är omtanken som står i fokus och blommorna kan utformas för att passa din budget.

Traditionsenligt

Att ta med sig blommor till en begravning för att visa sitt deltagande är en gammal tradition från början på 1600-talet. Blommor är fina, doftar gott och kan underlätta den tunga sorgen vid en begravning. Det är aldrig lätt att ta avsked från någon person som har gått bort. Men att se alla fina blommor och buketter som ligger kring kistan eller gravstenen bidrar till ett fint sista farväl.

Det finns inga speciella blommor som är kopplade till begravningsblommor. Utan det går att använda de flesta blomsorterna för att skapa en bukett eller krans. Ett vanligt förekommande vid begravningar är även att deltagarna vid begravningen har med sig en handbukett eller kastblomma. Som det tidigare kallades för. Det är en mindre bukett eller ibland bara en ensam blomma som man lämnar vid begravningen för att visa sitt deltagande och sin omtanke.

Lämna med blomsterbud

I Stockholm erbjuder även många blombutiker och binderi att skapa sorgband för din personliga avskedshälsning. För att göra det mer personligt tillåts du att själv välja din avskedshälsning för minnesstunden. Har du inte möjlighet att själv delta vid begravningen är det idag vanligt att man skickar begravningsblommor med ett blomsterbud. Även företag och föreningar som har någon form av relation till den avlidna personen brukar lämna blommor och en avskedshälsning på begravningen.

Beställ i god tid

Du bör tänka på att beställa dina blommor till begravningen i god tid, gärna ett par dagar innan själva högtiden för att vi ska hinna skapa blommorna efter dina önskemål. Även avskedshälsningen och sorgbandet bör beställas i samband med beställningen av blommorna.