fasadrenovering-av-byggnad

Fasadrenovering av olika slag

Fasaden är husets yttersta skydd och därför är det väldigt viktiga att med jämna mellanrum putsa upp det. Gör du inte det kan du riskera att få en skada som inte längre går att fixa. Har du inga kunskaper inom fasadrenovering ska du absolut aldrig göra det själv. Be alltid någon med kunskap så som en kunnig entreprenör att göra jobbet istället.

Det finns en hel del verktyg som kan vara bra att ha när man har planer på att renovera. Bland dessa bör den vanliga hammaren finnas tillsammans med några mer specifika verktyg så som stålborstar, putsbräden, högtrycksspruta och murslev. Det är även viktigt att tänka på sin egen eller sina anställdas säkerhet och alltid använda skyddshandskar och skyddsglasögon vid renoveringsarbeten.

Kumla Fasad Team AB arbetar med alla typer av fasadarbeten och har utfört många fasadrenoveringar. På deras sida om fasadrenovering så kan du läsa om hur det går till när de utför en fasadrenovering. Kontakta dem om du behöver hjälp med fasadrenovering i Stockholm.

Vilken färg och material bör du välja?

Det finns olika material man kan använda sig av inom fasadrenovering. Olika alternativ kan vara sten, plåt eller trä. Alternativen är oändliga men i slutänden är det ens personliga preferens som bestämmer vad det är man väljer. Just nu är det mycket populärt med neutrala färger så som svart, vit, grå samt beige. Många företag erbjuder funktionsgaranti för fasadrenovering. En viktig punkt att överväga under en fasadrenovering är miljöaspekten. Hur kan man få den att bli så miljövänlig som möjligt. Prisfrågan är ofta en stor faktor om man gör en fasadrenovering eller inte. Beroende på vem man anlitar eller vilket material kan det kosta från inget till flera miljoner. En fasadrenovering håller ofta ca 20 – 30 år vilket ungefär är hur ofta du borde putsa till den.

Låt dig inspireras

En person som valt att göra en fasadrenovering nyligen är Birgitta. Hon valde att inte ta den vanliga vägen utan ville göra något originellt och utstickande. Hennes hus gick från att se ut som ett gammalt ruckel till nytt och skinande. Färgen hon valde var inte alls enligt normen. Hon valde rosa trä med turkosa knutar. Hennes fönsterkarmar var lila. Nu är hennes hus ett av de vackraste i Borlänge. Birgitta fick frågan varför hon valde att göra fasadrenoveringen på just detta sätt. Hon berättade då om sin make som hade gått bort för 2 år sedan. Hon sa att rosa, turkos och lila var hennes favoritfärger vilket gjorde henne glad.

Grannarna i området tycker väldigt mycket om Birgittas hus och många gånger kommer även folk från hela landet för att se det. När Birgittas dotter Berit la upp en bild på hennes hus blåste det upp på hela internet. Birgitta är nu en väldigt stor hit på facebook och instagram. Hon har inspirerat många människor runt om i landet till att inte följa normen. Det har även gått väldigt bra för företaget Birgitta använde sig av. Folk blev så tagna av hennes hus att de själva ville ha ett liknande. Många har målat sitt hus exakt som Birgitta medan andra har valt att ha sin egen spin på det hela. Gula, orange och rosa hus. Det alla husen har gemensamt är att de ser ut som galna sagofigurshus. Tack vare Birgitta ser världen mycket roligare ut, tycker många runt om i Sverige.

Nästa steg för Birgitta är att göra en fasadrenovering på sitt garage