byggvaror

Byggvaror i Bolleryd? Trodde aldrig det skulle finnas så mycket

I Bolleryd finns det ett företag som heter Sjögareds såg & byggmaterial. Det är en välsorterad byggvarubutik. På sin hemsida beskriver de förutom bra byggvaror även har en kunnig personal som erbjuder en bra service med goda råd.

Trä är det bästa byggvaror

Både i Alingsås och i Bolleryd så utgör trä en väldigt stor mängd av byggmaterial. Eftersom trä är ett mycket bra material som är lättarbetat är det inte så konstigt att just trä är en av de vanligaste byggvarorna. Trä kan användas för väldigt många ändamål och det finns många olika träsorter som används för plankor. Plankor är ett byggmaterial som är förädlat och kommer från trä som man sedan behandlar för att plankorna ska bli lättare att arbeta med. De flesta byggvaruhusen erbjuder även att såga upp plankorna till önskad längd. Vad som är vanligt är att man också får behålla det spillmaterial som blir över efter beskäringen av varorna. Spillmaterial kan användas för många olika saker och det kan vara smart att ta med sitt spillmaterial från butiken.

Byggvaror är ett begrepp som används som ett samlingsnamn för varor och produkter inom byggbranschen. Många kopplar byggvaror till plankor, trävirke, masonitskivor och exempelvis reglar. Men byggvaror innefattar inte bara förbrukningsmaterial utan även de verktyg som man använder inom byggbranschen.

Byggvaror

Förutom de förbrukningsvaror så brukar även varuhus i Alingsås och Bolleryd sälja verktyg. Vid byggen behövs det bra verktyg för att arbetet ska gå så smärtfritt som möjligt. Verktyg finns i två kategorier, de manuella verktygen som man enbart behöver fysisk kraft för att använda. Det vill säga hammare, skruvmejslar och andra vanliga verktyg som hobbysnickrare och yrkessnickare använder sig av dagligen. Det finns även verktyg som är maskinella och drivs på el eller bensin. Oavsett om man är ute efter professionella verktyg eller lite billigare verktyg för hemmet så brukar de flesta välsorterade byggvaruhus erbjuda både de lite dyrare verktygen men även de billigare varianterna för hobbysnickraren.

Det som kännetecknar byggvaruhusen i Bolleryd och Alingsås är att de ofta håller till i väldigt stora lokaler. Anledningen är att materialet och varorna de säljer är väldigt stora och då behövs det givetvis en stor lokal för att få plats med allt material.