Automower service

Lite om service av era Automower.

Automower är ett annat namn för en robotgräsklippare. Benämningen Automower är inspirerat av det engelska språket och antyder på att maskinen förflyttas automatiskt.

Idag har det blivit allt vanligare att privatpersoner och villaägare införskaffar en robotgräsklippare. Linköping är en stad som har gott om villor och de flesta villor har även tillhörande gräsmattor. Med hjälp av en Automower kan man spara väldigt mycket tid på att man inte själv behöver klippa gräsmattan.

Priset för en automatisk gräsklippare har blivit allt billigare men det är fortfarande en relativt dyr investering. Därav är det extra viktigt att man servar sin robotgräsklippare med jämna mellanrum för att den ska hålla så länge som möjligt. Att serva en Automower görs lämpligast under hösten för att maskinen ska vara i ett gott skicka och kunna användas direkt när våren kommer och gräsmattorna växer som mest. Det finns ett par olika aktörer i Linköping som arbetar med att serva robotgräsklippare. Ett par av företagen är Beviks Skog & Trädgård, Jannes Cykel & Motor i Ljungsbro, Fridtuna skog & Trädgård AB. Det är vanligt att företag i Linköping som är inriktade på cyklar och mopeder också kan hantera gräsklippare och robotgräsklippare. Om man är osäker på var man kan lämna in sin Automower i Linköping kan det vara smart att söka på internet för att hitta företag inom branschen.

Service av en Automower

Detta innebär att man gör ett datortest av samtliga funktioner på de maskiner som har den funktionen. Man gör i de flesta fall också en uppdatering till den senaste versionen av programvaran för gräsklipparen. Leverantörerna av gräsklipparen fortsätter ofta utveckla sina programvaror och det kan vara väldigt fördelaktigt att alltid ha den senaste programvaran installerad på sin Automower. Vidare är det vanligt att en service även innebär byte av knivar eller åtminstone en slipning av de befintliga knivarna då det är den delen som slits mest på en robotgräsklippare.

Många robotgräsklippare har ett inbyggt batteri. Ett batteri har inte en obegränsad livslängd utan de behöver bytas ut med jämna mellanrum. En del av servicen innebär ofta att man byter ut batteriet. Lite beroende på hur länge gräsklipparen har körts med samma batteri.

Vissa företag i Linköping erbjuder även att förvara din Automower över hösten och vintern. Om man väljer att lämna sin Automower på förvaring i Linköping. Då kan det vara smart att låta samma företag även serva maskinen innan sommaren kommer. Gräsklipparhotell för robotgräsklippare är nytt och det är inte alla företag som har plats för att förvara gräsklippare över vintern. Men det börjar bli allt vanligare i samband med att även Automowers blir allt vanligare.

Priset för en service av en Automower i Linköping varierar beroende på hur mycket det är som behöver servas. Lite av servicen kan du göra själv innan du lämnar in din robotgräsklippare om du vill ha det så billigt som möjligt. I så fall rekommenderas det att du innan servicen rengör din Automower så noga man kan, då slipper serviceföretaget att lägga tid på att rengöra maskinen som annars brukar vara en del som ingår i servicen.