Mäklare i Jönköping söker bostäder

Efter nyheterna kring höghastighetsbanan som där Jönköping blir lite av ett nav är det många som nu söker sig till Jönköping redan nu då bostadspriserna väntas att öka kraftigt när banan står klar.

Vid försäljning av en bostadsrätt eller en villa är det väldigt vanligt att man anlitar en mäklare. En mäklare hjälper till att visa upp lägenheten eller villan för spekulanter och sköter även budgivningen vid försäljningen.

I Jönköping finns det många olika mäklarfirmor och det kan vara bra att kontrollera hur mycket de olika mäklarna tar betalt samt om de har ett bra rykte. Exempelvis kan man titta på mäklarnas tidigare försäljningar för att se hur nära slutpriset hamnade på utgångspriset. Det ger en någorlunda fingervisning om hur duktig mäklaren är.

Mäklarfirmor

Som tidigare nämnt finns det många mäklarfirmor i Jönköping och några av de största är: Fastighetsbyrån i Jönköping, Skandia Mäklarna Jönköping, Svensk Fastighetsförmedling Jönköping, Västanhem Märkleri & Interiör. Det är bra att välja en mäklare som har en bra lokalkännedom och kan mycket om områdena i Jönköping. Ofta vill spekulanter veta mer om området och inte bara fakta om lägenheten eller villan. Det är även bra om mäklaren har koll på vilka faciliteter det finns i närheten av bostaden. Exempelvis hur längt det är till närmsta matvarubutik eller avståndet till dagis och skola.

Mäklare och pris

Att välja mäklare är inte alltid lätt och det rekommenderas att man träffar sin mäklare innan man bestämmer sig för vem som ska få lov att sköta försäljningen av bostaden. Det är inte alltid den billigaste mäklaren som är bäst utan det kan ibland vara värt att gå upp lite i pris för att få en riktigt bra mäklare med bra lokalkännedom om Jönköping.

Priserna för mäklare kan skilja sig väldigt mycket och olika mäklare tar betalt på olika sätt. Ett exempel är att mäklaren tar ett fast arvode. Då bestämmer man ett fast pris innan försäljningen. Då man vet precis hur mycket man kommer att betala för mäklarservicen. Ett annat alternativ är att mäklaren tar ett rörligt arvode. Ett rörligt arvode brukar ligga på mellan 5-10% av försäljningspriset. Något som kan vara positivt med ett rörligt mäklararvode är att mäklaren kämpar för att få ett högt försäljningspris. Detta eftersom dennes arvode då också blir större.

Jönköping

Mäklare i Jönköping är ofta med och hjälper till under hela sälj eller köpprocessen. Exempelvis kan man få bra tips på vad som bör göras innan visningen och på vilka dagar eller tider som det lämpar sig bäst för att ha en öppen visning av lägenheten eller villan. Vidare är det även vanligt att mäklare i Jönköping erbjuder sina kunder en fri värdering av bostaden. Det innebär att en erfaren mäklare besöker bostaden för att göra en värdering och komma fram till ett förslaget utgångspris. Det kan vara smart att låta ett par olika mäklare värdera bostaden för att se hur mycket det skiljer sig på utgångspriset.

För att få tag i en mäklare i Jönköping kan man direkt kontakta mäklarna via deras hemsida eller telefon. Det finns idag också lite olika söktjänster som söker igenom nätet efter mäklare i en specifik stad. Då kan man ställa in sina egna preferenser för att hitta en mäklare i Jönköping och det är ett mycket smidigt sätt att jämföra olika aktörer.