trä som behöver behandlas med träolja

Träolja inför säsongen 2018

Om man har en konstruktion i trä så måste man se till att den sköts om ordentligt. Det är något som man inte får eller kan glömma. Främst för att det då lätt börjar både mögla och ruttna och det är något man vill undvika. Med en träolja från Claesssons Trätjära kan du på ett effektivt sköta underhållet.

Främst när det gäller terrasser eller altaner så är det viktigt att man behandlar dessa med träolja för då det motverkar alltifrån fuktskador till mögel. Om man inte gör behandlingarna regelbundet så får man samma resultat och därför ska man se till att göra behandlingarna med jämna mellanrum.

Använda träolja

Först och främst måsta man välja en träolja som är bra och från ett pålitligt märke. Då man annars lätt får problem i framtiden om man valt en träolja som inte är av en bra kvalitet. För det är ungefär samma sak att inte behandla alls och att använda sig av en träolja som inte gör jobbet ordentligt.

Därför ska man alltid välja en träolja som man vet gör ett bra jobb. Men efter detta så måste man rengöra träet då ordentligt. Det är också en av grundpelarna för att det ska bli ett bra jobb och om man slarvar med det här så finns det en stor risk att skyddet inte blir lika bra som annars. Därför ska man först rengöra ordentligt, sen efter det applicera träoljan. När det gäller hur många lager som ska läggas på så står det oftast på förpackningen och det kan variera beroende på vilken produkt man valt. Det finns en del träoljor som man bara behöver applicera en eller två gånger medans andra ska appliceras upp till fem gånger för att det ska bli ett bra skydd.

Varför ska man använda träolja?

Först och främst så skyddar träolja och gör så att det inte ruttnar eller möglar. Då det även impregnerar träet så skyddar det även mot andra typer av fuktskador. Men den återupplivar även träet och tar bart grånad och ger det en ny lyster.  Men det beror också på vilken träolja som används då det varierar i exakt hur bra slutresultatet blir och därför ska man alltid välja en träolja som man vet kvaliteten på.

Men träolja förlänger även livstiden på dina utomhusmöbler, terrasser eller altaner så att de håller längre och fortfarande ser bra ut. Därför ska man alltid se till att behandla träet med jämna mellanrum då framförallt utomhusmöbler i trä kommer att hålla mycket längre. De kommer även att se mycket bättre ut.

Välja rätt träolja

Att välja rätt träolja är väldigt viktigt och då det finns i de flesta butiker kunnig personal så ska man alltid använda sig av dessa om man kan. FTräoljaråga vilken olja som passar bäst och ger bäst resultat. Det beror nämligen på vilken trätyp som dina möbler eller din altan är gjorda i. Se till att köpa en träolja som gör att dina möbler får nytt liv och samma med din altan då det verkligen kommer att synas att du behandlat träet.

Så det är väldigt viktigt att välja rätt träolja och det kan bespara dig väldigt mycket arbete i framtiden.